Vepřová žebra v chipotle marinádě

10.06.2020 | 240 min

Ingredience

1,5 kg vepřových žeber
2 dcl slunečnicového oleje
2 lžíce dijonské hořčice
1 plechovka chilli chipotle (120 g)
1 lžíce hnědého cukru
3 špetky soli
1 panák whiskey
½ citronu

Náš tip

Připravte si pikantní marinádu, která bude perfektně pasovat k různým druhům masa. Petr Židek se ji rozhodl zkombinovat s grilovanými žebry – a výsledek opravdu stojí za to.

Postup

  1. Začneme tak, že si připravíme požadované množství oleje a hořčice.
    Vepřová žebra v chipotle marinádě Vepřová žebra v chipotle marinádě
  2. Na marinádu budeme potřebovat také 1 plechovku chilli chipotle a hnědý cukr, který marinádě dodá jemně nasládlou chuť.
    Vepřová žebra v chipotle marinádě Vepřová žebra v chipotle marinádě
  3. Na dochucení budeme potřebovat sůl a citron, množství záleží na vás. My jsme přidali 2 špetky soli a šťávu z poloviny citronu.
    Vepřová žebra v chipotle marinádě Vepřová žebra v chipotle marinádě
  4. Přidáme ještě whiskey a všechny suroviny důkladně promícháme.
    Vepřová žebra v chipotle marinádě Vepřová žebra v chipotle marinádě
  5. Směs vmasírujeme do vepřových žeber, s tím, že ⅓ marinády si necháme stranou.
    Vepřová žebra v chipotle marinádě
  6. Žebra zabalíme do alobalu a na 4 hodiny dáme do lednice.
    Vepřová žebra v chipotle marinádě
  7. Poté žebra vyjmeme, i s alobalem je dáme na středně rozpálený gril a přiklopíme. Grilujeme 3 hodiny a občas žebra otočíme. Pak žebra vyndáme z alobalu a zprudka je opečeme na rozpáleném grilu. Nakonec je potřeme zbytkem marinády a podáváme. Dobrou chuť!

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky