Salát z grilované zeleniny s tarhoňou

17.06.2020 | 45 min

Ingredience

300 g tarhoni
300 g cherry rajčat
1 kg červených nebo žlutých paprik
1 střední cuketa
3 střední červené cibule
2 větší hrsti rukoly
1 menší citron (šťávu i kůru)
2 lžíce menších kapar
velká hrst čerstvého koriandru
velká hrst čerstvé hladkolisté petrželky
velká hrst čerstvé bazalky
sýr Pecorino podle chuti
olivový olej
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Tarhoňu si uvaříme podle návodu na obalu a přemístíme do větší misky. Na rozpáleném grilu si opečeme papriky ze všech stran do černa, trvá to cca 15-20 minut, záleží na síle grilu. Nebojíme se papriky opravdu co nejvíc spálit, slupku nakonec odstraníme.
    Salát z grilované zeleniny s tarhoňou Salát z grilované zeleniny s tarhoňou
  2. Zatímco se papriky opékají, nakrájíme si cuketu na silnější plátky a cibuli na čtvrtky. Jakmile jsou papriky opečené, vložíme je do misky, přikryjeme je potravinovou fólií a necháme je asi 10 minut zapařit. Na rozpálený gril dáme rajčata (dávám celý trs), cuketu a cibuli, zeleninu můžeme lehce potřít olivovým olejem a osolit.
    Salát z grilované zeleniny s tarhoňou Salát z grilované zeleniny s tarhoňou
  3. Opečené papriky vyndáme z misky, jednoduše sloupneme spálenou slupku, odstraníme jádřinec a stopku a “maso” nakrájíme na větší kousky. Stejně tak nakrájíme i ogrilovanou cuketu, cibuli můžeme nakrájet na ještě menší kousky. Všechnu grilovanou zeleninu přidáme společně s rukolou, kapary a najemno nasekanými bylinkami do misky k tarhoně a promícháme. Podle chuti přidáme šťávu a kůru z citronu, zalijeme trochu olivového oleje a finálně dochutíme solí a pepřem.
    Salát z grilované zeleniny s tarhoňou Salát z grilované zeleniny s tarhoňou
  4. Salát podáváme s nastrouhaným sýrem Pecorino, ideálně jako přílohu ke grilovanému masu.
    Salát z grilované zeleniny s tarhoňou

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky