Studená kukuřičná polévka s rajčaty a zakysanou smetanou

03.07.2020 | 45 min

Ingredience

4 čerstvé nebo předvařené klasy kukuřice
1 šalotka
10 cherry rajčat
3 snítky máty
3 snítky hladkolisté petržele
1 citron (šťáva i kůra)
180 g zakysané smetany
400 ml zeleninového vývaru
1 lžíce másla
sůl
pepř

Postup

  1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nasekanou šalotku a osmahneme do zlatova. Poté přidáme zrnka kukuřice, sůl, pepř, promícháme a přidáme zeleninový vývar. Vše společně povaříme a poté rozmixujeme v mixéru. Po rozmixování polévku dochutíme citronovou šťávou, přecedíme přes jemné síto a dáme vychladit do lednice.
    Studená kukuřičná polévka s rajčaty a zakysanou smetanou
  2. Poté si připravíme rajčatovou salsu. Cherry rajčata nakrájíme na malé kousky a v misce smícháme se zakysanou smetanou, nasekanou mátou, petrželí, citronovou kůrou a šťávou a dochutíme solí a pepřem.
    Studená kukuřičná polévka s rajčaty a zakysanou smetanou Studená kukuřičná polévka s rajčaty a zakysanou smetanou
  3. Vychlazenou polévku podáváme v nachlazené misce, servírujeme tak, že nalijeme polévku, přidáme dvě lžíce rajčatové salsy, posypeme nasekanou mátou a nakonec zastrouháme citronovou kůrou.
    Studená kukuřičná polévka s rajčaty a zakysanou smetanou

Kategorie:

bez masa

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky