Jahodový dort z mandlové mouky

15.07.2020 | 80 min

Ingredience

4 vejce
200 g cukru krupice
180 g mletých mandlí
2 g soli

Na dokončení:

120 g jahodového džemu
500 g jahod
20 g sekaných pistácií

Postup

  1. Vejce ušleháme s cukrem a se solí do velmi husté pěny a poté do ní velmi opatrně vmícháme najemno mleté mandle.
    Jahodový dort z mandlové mouky Jahodový dort z mandlové mouky
  2. Tuto hmotu nalijeme do dortové formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem, s tím, že stěny dortové formy není potřeba ničím vymazat. Dort vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 35 až 40 minut do zlatova. To, zda je dort hotový, můžeme otestovat pomocí špejle, po vytažení musí zůstat suchá. Korpus poté necháme vychladnout – nejlépe na mřížce.
    Jahodový dort z mandlové mouky Jahodový dort z mandlové mouky
  3. Poté obsah ostrým nožem odřežeme od strany formy, korpus opatrně vyjmeme a položíme na talíř, na kterém budeme servírovat. Jahodový džem namažeme směrem od středu ke krajům a dort hustě posázíme čerstvými jahodami, jsou-li malé, můžeme je nechat tak, jak jsou, větší nakrájíme na půlky nebo čtvrtky.
    Jahodový dort z mandlové mouky
  4. Před podáváním posypeme nahrubo sekanými pistáciovým ořechy.
    Jahodový dort z mandlové mouky

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky