Několik týdnů před každými Vánoci staví do svých prostor hypermarkety Globus „Stromy splněných přání“ na podporu vybraným dobročinným organizacím z regionů, kde působí. Na stromech visí přání od jejich klientů. Mnohdy jde o děti, které se nalézají v těžké životní situaci, seniory bez blízkých nebo fyzicky či mentálně postižené spoluobčany.

Najít před Vánoci strom se stovkami přání v prostorech hypermarketů nikdy není těžké. Kdo chtěl, vzal si nějaké dle svého výběru, danou věc pořídil při nákupu a odevzdal ji hostesce. Většina z přáníček se takto během trvání několikatýdenní akce splní. Touhy, které nenajdou svého Ježíška, se snaží splnit i hypermarket Globus, mnohdy se zapojují i sami zaměstnanci. „Jsme přímo navázáni na region, kde působíme. Proto se snažíme, aby byly vánoční svátky hezčí i pro ty v našem okolí, kteří nežijí zrovna v jednoduché situaci,“ řekla Aneta Turnovská, tisková mluvčí hypermarketů Globus.