SnídaněSvačinyDětiOvoceDezertyTradicePečení
08. 01. 2021
@marsalekjosef82

Babiččin jablečný perník s čokoládou

Ne nadarmo se říká, že nám babiččina kuchyně zůstává na dlouho uložena v paměti. Jako od babičky je i tento jablečný perník s čokoládou v podání Josefa Maršálka. Pojďme si zavzpomínat na to, jak vonělo a chutnalo dětství...

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina 20 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 1 formu na biskupský chlebíček:

  • 150 mlmléka
  • 175 mloleje
  • 250 gstrouhaných jablek (2 velká jablka)
  • 300 ghladké mouky
  • 200 gcukru krupice
  • 5 gmleté skořice
  • 25 gkakaa
  • 2vajíčka
  • 1prášek do pečiva

Na dokončení:

  • 100 ghořké čokolády
  • 20 gsádla
  • 100 gmeruňkového džemu
  • plátky sušených jablek či sušené květiny

Postup

1

Do mísy nastrouháme nahrubo jablka, přidáme cukr, vajíčka, olej a mléko. Poté přidáme všechny zbylé suché ingredience a stěrkou vymícháme dohladka.

2

Nalijeme do vymazané a proužkem papíru vyložené pečicí chlebíčkové formy a upečeme při 160 °C asi 4550 minut.

3

Necháme vychladnout, pomažeme meruňkovým džemem.

4

Povrch polejeme rozpuštěnou čokoládou se sádlem. Dozdobíme plátky jablek či sušenými květy.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty