VegetariánskéZeleninaDezertyPečení
21. 10. 2022
@mycookingdiarycz

Dýňový cheesecake

Cheesecake známe asi všichni, ale už jste někdy zkoušeli jeho dýňovou variantu? Recept na tento jedinečný dezert si pro vás připravila My Cooking Diary.

Náročnost receptu

Příprava 2 hodiny
Střední

Co budete potřebovat

Na korpus do koláčové formy o průměru 27 cm:

  • 200 gmáslových nebo Lotus sušenek
  • 50 glískových, vlašských nebo pekanových ořechů
  • 100 gmásla

Na náplň:

  • 250 gdýně (hokkaido nebo máslové)
  • 400 gsmetanového termizovaného sýru (např. Lučiny)
  • 250 gtučného tvarohu ve vaničce
  • 4šťastná vajíčka
  • 100 mljavorového sirupu
  • 1 lžičkaskořice

Na ozdobu:

  • moučkový cukr
  • ovoce nebo květy

Postup

1

Začneme tím, že oloupeme dýni, nakrájíme ji na kostičky o velikosti 3 cm a dáme je napařit asi na 1015 minut doměkka.

2

V mezičase uděláme korpus. Ořechy opražíme na pánvi dozlatova, rozehřejeme máslo a pak vše společně se sušenkami hodíme do mixéru. Mixujeme, dokud nevznikne jemná drobenka.

3

Drobenku přemístíme do formy a rovnoměrně ji vtlačíme prsty na dno nepřilnavé formy o průměru zhruba 27 cm. Takto připravený korpus dáme do lednice zatuhnout minimálně na 30 minut.

4

V mezičase připravíme náplň. Měkkou dýni rozmixujeme dojemna na pyré, přidáme zbylé ingredience na náplň a společně prošleháme do hladké kompaktní směsi.

Směs ochutnáme a podle potřeby přidáme ještě skořici nebo javorový sirup. Pokud máte rádi výraznější chutě, přidejte i trochu muškátového oříšku, kardamomu nebo mletého zázvoru.

5

Troubu rozehřejeme na 160 °C a dolů si dáme pekáček s vodou (během pečení se bude díky tomu uvolňovat pára a cheesecake bude jemnější). Hotovou náplň rozprostřeme rovnoměrně na studený korpus a dáme na 1 hodinu péct do trouby. Po upečení necháme cheesecake alespoň hodinu odpočívat na kuchyňské lince a pak dáme vychladit do lednice.

6

Před podáváním ozdobíme moučkovým cukrem, ovocem nebo květy.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty