Gulab Jamun v sirupu s kardamomem a růží
Indie, to je země plná jedinečných chutí a vůní. Totéž platí i pro tradiční indický dezert Gulab Jamun, který si můžete doma sami připravit podle receptu od Josefa Maršálka.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 6-8 porcí:
Na sirup:
- 300 gcukru krupice
- 400 gvody
- 80 gcitronové šťávy
- 4celé tobolky kardamomu
- 50 grůžové vody
- několik pestíků šafránu
Na těsto:
- 200 gplnotučného sušeného mléka
- 80 ghladké mouky
- 20 gcukru moučka
- 100 gmásla
- 40 gjogurtu
- 40 gmléka
- 10 gcitronové šťávy
- 2 gmletého kardamomu
- 2 gsoli
- 1 gprášku do pečiva
Na dokončení:
- sekané pistácie
- sušené lístky růže
- 1 lřepkového oleje