VegetariánskéDezertyTradiceIndická kuchyněMezinárodní kuchyně
15. 07. 2022
@marsalekjosef82

Gulab Jamun v sirupu s kardamomem a růží

Indie, to je země plná jedinečných chutí a vůní. Totéž platí i pro tradiční indický dezert Gulab Jamun, který si můžete doma sami připravit podle receptu od Josefa Maršálka.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 6-8 porcí:

Na sirup:

  • 300 gcukru krupice
  • 400 gvody
  • 80 gcitronové šťávy
  • 4celé tobolky kardamomu
  • 50 grůžové vody
  • několik pestíků šafránu

Na těsto:

  • 200 gplnotučného sušeného mléka
  • 80 ghladké mouky
  • 20 gcukru moučka
  • 100 gmásla
  • 40 gjogurtu
  • 40 gmléka
  • 10 gcitronové šťávy
  • 2 gmletého kardamomu
  • 2 gsoli
  • 1 gprášku do pečiva

Na dokončení:

  • sekané pistácie
  • sušené lístky růže
  • 1 lřepkového oleje

Postup

1

Všechny ingredience na sirup přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut, nakonec přidáme růžovou vodu.

2

Sušené mléko, cukr a mouku s práškem do pečiva zamícháme, přidáme sůl, kardamom a máslo a vypracujeme lehkou drobenku.

3

Poté přidáme jogurt, citronovou šťávu a mléko. Krátce zamícháme, abychom získali tužší těsto.

4

Z něj vytvoříme koule o průměru asi 2–3 cm.

5

Smažíme je v oleji rozehřátém na 130–140 °C.

6

Asi po 40 s dostanou zlatohnědou barvu, vyjmeme je a necháme na talířku s papírovými ubrousky vychladnout.

7

Poté je vložíme do studeného sirupu a necháme marinovat. Před podáváním ozdobíme sekanými pistáciemi a plátky růže.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty