Obrácený ananasový koláč s karamelem
Francie dala světu spoustu gastronomických lahůdek. Známý obrácený koláč ovšem vzniknul omylem! Důležité ale je, že výsledek každého takového receptu vás vždy mile překvapí. Vyzkoušejte jej tentokrát s ananasem a karamelem podle Josefa Maršálka.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na formu o velikosti 26 cm (14–16 porcí):
Na třenou hmotu:
- 225 goleje
- 170 gkokosového másla
- 225 ghladké mouky
- 60 gjemně strouhaného kokosu
- 50 grumu
- 4 gskořice
- 3 gsoli
- 4vejce velikosti M
- 12 gprášku do pečiva
- 1menší citron, kůru i šťávu
Na karamel:
- 120 gcukru krupice
- 30 gmásla
- 5 gmletého zázvoru
Na náplň:
- 1větší čerstvý ananas