VegetariánskéDezertyVánoceCukrovíPečení
14. 10. 2022
@marsalekjosef82

Ořechové tyčinky s arašídovým nugátovým krémem

Vyzkoušejte ořechové tyčinky s arašídovým nugátovým krémem podle Josefa Maršálka, které můžete zařadit mezi vánoční cukroví nebo si je dopřát jen tak ke kávě.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 30 ks:

Na třenou hmotu:

  • 150 ghladké mouky
  • 35 gmletých vlašských ořechů
  • 135 gměkkého másla
  • 50 gcukru moučka
  • 1žloutek (M)
  • 10 gvanilkového extraktu
  • 1 gsoli
  • 1 gskořice

Na nugátový krém:

  • 100 gmléčné čokolády
  • 110 gmásla
  • 110 garašídového másla
  • 1 gsoli

Postup

1

V míse utřeme dohladka do nadýchaného krému měkké máslo, cukr, sůl, skořici, vanilkový extrakt a žloutek. Hmota nesmí být sražená.

2

Poté opatrně stěrkou zamícháme směs hladké mouky a ořechů.

3

Výslednou hmotu ihned přendáme do cukrářského sáčku s hvězdicovou zdobičkou a na plech s pečicím papírem stříkáme asi 5cm rovné čáry. Necháváme mezi nimi asi 2 cm místa, během pečení nabudou. Ihned vkládáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pomalu pečeme asi 10–15 min. do světle hněda. Vytáhneme z trouby a necháme na mřížce vychladnout.

4

Do rozpuštěné čokolády přimícháme máslo, arašídové máslo se solí a metlou vyšleháme do hladkého a nadýchaného krému.

5

Ten vložíme do sáčku s hladkou zdobičkou a poté upečené a vychladlé kousky k sobě po dvou slepujeme.

6

Hotové tyčinky uložíme do krabice a skladujeme na suchém chladném místě. Nejlépe chutnají druhý den po rozležení.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty