VegetariánskéBez lepkuOvoceDezertyDortyPečení
01. 03. 2021
@marsalekjosef82

Pavlova s jogurtem a lesním ovocem

Oslňte své blízké ikonickou Pavlovou s jogurtem a lesním ovocem podle receptu od Josefa Maršálka.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 8 až 10 porcí:

Na korpus:

  • 6bílků (asi 180g)
  • 250 gcukru krupice
  • 15 gcitronové šťávy
  • 15 gkukuřičného škrobu

Na náplň:

  • 250 gsmetany ke šlehání 33%
  • 250 gsmetanového jogurtu
  • 1vanilkový lusk

Na dokončení:

  • 300 gmraženého lesního ovoce
  • 20 gcukru moučka

Postup

1

Do mísy dáme bílky, cukr krupici, citronovou šťávu a kukuřičný škrob a za stálého míchání tuto směs nad parou zahřejeme asi na 60 °C, směs bude horká a cukr musí být zcela rozpuštěný. Mísu vyjmeme z vodní lázně a poté nejlépe šlehačem vyšleháme do pevného a nadýchaného sněhu.

2

Na papír na pečení nakreslíme kruh o průměru asi 24 cm, papír dáme na plech a doprostřed kruhu rozetřeme sníh; okraje necháme vyšší. Ihned dáme do vyhřáté trouby, program horkovzduch na 130 °C, zavřeme dvířka a teplotu stáhneme na 100 °C. Pečeme asi 3,5 až 4 hodiny. Pavlovu necháme ve vypnuté troubě vychladnout.

3

Smetanu a vyškrabanou vanilku ušleháme do pevna a poté stěrkou lehce zamícháme smetanový jogurt. Tuto náplň dáme doprostřed upečené a vychladlé Pavlovy; rozetřeme směrem ke krajům. Povrch ozdobíme napůl rozmraženým lesním ovocem a lehce zasypeme moučkovým cukrem. Necháme 1 hodinu v lednici odpočinout a poté podáváme.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty