Čekáte odpoledne návštěvu nebo chcete dětem upéct něco dobrého, co nezabere moc času? Vyzkoušejte tuto jednoduchou a hlavně rychlou šlehačkovou bublaninu.
Náročnost receptu
Příprava 50 minut
Střední
Co budete potřebovat
Na jeden pekáček či zapékací mísu:
3vejce
200 gcukru krupice
280 gpolohrubé mouky
1prášek do pečiva
1kelímek smetany ke šlehání
300 gčerstvého nebo mraženého ovoce
2 lžícehrubé mouky
kousek másla na vymazání a trocha hrubé mouky na vysypání formy nebo plechu
Na ozdobu:
trocha moučkového cukru na posypání hotové bublaniny
Postup
1
Vejce s cukrem dáme do mísy a vyšleháme do světlé husté pěny.
2
Přisypeme mouku s práškem do pečiva a promícháme.
3
Nakonec přilijeme celý kelímek smetany. Těsto důkladně rozmícháme, aby se všechny suroviny dobře spojily. Hotové těsto nalijeme do předem vymazaného a vysypaného pekáčku nebo zapékací mísy.
4
Mražené ovoce promícháme s trochou hrubé mouky, aby se ovoce obalilo. Potom ho rovnoměrně rozprostřeme po povrchu těsta.
5
V troubě vyhřáté na 170 °C pečeme 40–50 minut. Po vychladnutí bublaninu nakrájíme na stejně velké kousky a před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.