VegetariánskéOvoceDezertyPečení
16. 08. 2022
@kitchenaffair.cz

Zahradní kynutý koláč bez kynutí

Dozrálo vám na zahrádce letní ovoce? Upečte si z něj tento jednoduchý kynutý koláč bez kynutí podle Kitchen Affair.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na jeden plech:

  • 400 ghladké mouky
  • 300 mlmléka
  • 1vejce
  • 1 sáčekinstantního droždí
  • 5 gprášku do pečiva
  • 100 grozpuštěného másla
  • 70 gcukru krupice

Na drobenku:

  • 120 gmásla
  • 120 gcukru krupice
  • 100 govesných vloček
  • 100 gstrouhaného kokosu
  • 60 gtřtinového cukru
  • cca 600 gzralého ovoce –⁠ můžeme použít rybíz, jostu, maliny, jahody, ostružiny, švestky, meruňky, tedy prakticky vše, co v létě na zahradě dozraje

Postup

1

Všechny sypké suroviny dáme společně do mísy a lehce promícháme. Přilijeme vlažné mléko, rozpuštěné máslo a také přidáme jedno vejce.

2

Pomocí robotu nebo ručně důkladně propracujeme. Těsto by mělo být hladké, ale poměrně řídké. Těsto nenecháváme kynout, ale rovnou lijeme na vymazaný a vysypaný plech. Lehce omaštěnýma rukama těsto roztáhneme po celém plechu.

3

Potom těsto pokryjeme zralým zahradním ovocem. To do těsta lehce zatlačíme.

4

Nakonec zpracujeme kokosovou drobenku. Všechny suroviny dáme do mísy a ručně promneme, aby vznikla drobivá směs.

5

Připravenou drobenkou posypeme celou plochu koláče.

6

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 35–40 minut. Poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Hotový koláč nakrájíme na čtverce a můžeme ještě lehce posypat moučkovým cukrem.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty