Hlavní jídlaObědyVečeřeGrilováníRyby a mořské plodyMaso & ryby
07. 05. 2021
@petrzidek

Filet ze pstruha, omáčka ze spálené smetany a medvědí česnek

Připravte si filet ze pstruha s výbornou smetanovou omáčkou podle receptu Petra Židka.

Náročnost receptu

Příprava 40 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 4 ksfiletu ze pstruha
  • 0,7 lsmetany 33%
  • 0,3 lrybího vývaru
  • 150 gmedvědího česneku
  • 1citron
  • 30 gmásla
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Smetanu nalijeme do hrnce a na středním plameni začneme svářet. Smetanu průběžně mícháme a až se zredukuje na hustou konzistenci a začne se lehce připalovat (začne mít lehce hnědou barvu), začneme přilévat ohřátý rybí vývar a důkladně mícháme, dokud nám nevznikne hustá omáčka. Omáčku nakonec dochutíme citronem a soli.

2

Filátka ochutíme solí a pepřem a opečeme na másle na středním plameni kůží dolů. Jelikož je filátko hodně slabé, opékáme jen na kůži, dokud není kůže křupavá a už neotáčíme a rovnou podáváme — tím nám ryba zůstane šťavnatá a křupavá.

3

Než opečeme rybu, tak si na pánvi s pár kapkami olivového oleje opečeme medvědí česnek. Nijak ho nekrájíme, jen ho hodíme vcelku na pánev a dochutíme solí. Stačí mu 2 minuty.

4

Na talíř dáme omáčku, přidáme medvědí česnek, nahoru položíme opečenou rybu a nakonec zakápneme pár kapkami citrónu.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty