![](https://a.storyblok.com/f/228091/2040x2040/2d8f3d231c/recepty_postulka.jpg/m/48x48/filters:focal():format(jpeg))
Hovězí kližka v řeckém stylu Stifado
![](https://a.storyblok.com/f/228091/2400x1600/1cbe8b6717/globus_recept_hovezi_klizka_0.jpg/m/199998x0/filters:format(jpeg))
Připravte si tento neobvyklý kus masa zdravě a bezlepkově v jednom hrnci pro efektní posezení s přáteli. V tomto receptu se dá použít i jiný druh masa - telecí, vepřové či skopové.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 6 porcí:
- 3 lžíceolivového oleje na pečení
- 1 kghovězího masa – např. osso buco (kližka s kostí) anebo klasická kližka, krk či kýta nakrájená na velké kousky
- 800 gcibule
- 1 lžícitřtinového cukru
- 4nakrájené stroužky česneku
- 1chilli papričku
- 4bobkové listy
- celou skořici
- 1 ksbadyánu
- 6 kuliček rozdrceného nového koření
- 6hřebíčků
- 1 lžícisušeného oregana + čerstvé oregáno na dekoraci
- 2 lžícerajčatového protlaku
- 2–3 lžícečerveného vinného octa
- 800 gnakrájených rajčat v plechovce
- 200 mlčerveného vína
- sůl a pepř
- 2 hrnkyjasmínové rýže Globus
- 0,5 dclolivového oleje
- 100 gcelých mandlí se slupkou
- 3 hrnkyvody