Hovězí krk s omáčkou chimichurri
Oživte si grilovačku nebo zahradní party steaky z hovězího krku s omáčkou chimichurri. Toto skvělé jídlo podle Vojtěcha Poštulky připravíte do půl hodiny a podávat ho můžete např. s grilovanou zeleninou, čerstvým pečivem nebo jinou oblíbenou přílohou. Maso můžete udělat i v celku a servírovat ho jen tak jako chuťovku nakrájenou na tenké plátky a zakápnutou omáčkou.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
- 600 ghovězího krku z Řeznictví Globus
- máslo
- rozmarýn a tymián
- česnek
- olivový olej
- sůl
- celý, orestovaný a rozdrcený pepř
Na omáčku chimichurri:
- 100 ghladké petrželky
- 2stroužky česneku
- 1 lžičkumalých kaparových plodů
- 1celou čerstvou červenou chilli papričku
- špetkuoregána
- 5 clolivového oleje
- 1 clčerveného vinného octa
- mořskou vločkovou sůl a čerstvě umletý černý pepř