Hlavní jídlaObědyDětiVegetariánskéOslava
05. 02. 2021
@bududub

Langoše

Langoše si nemusíte dávat jen ve stánku. S receptem od Petry Burianové si je snadno zvládnete připravit i doma. A určitě si pochutnáte!

Náročnost receptu

Příprava 2 hodiny 15 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 8–⁠⁠⁠⁠⁠⁠10 ks:

  • 200 gzakysané smetany
  • 200 mlmléka
  • 2vejce
  • 1 lžičkucukru krupice
  • 1 lžičkusoli
  • 1 lžičkujedlé sody
  • 40 gčerstvého droždí
  • 700 ghladké mouky

Na dokončení:

  • 4 stroužkyčesneku
  • 4 lžíceoleje
  • tvrdý sýr k nastrouhání
  • kečup
  • rukolu

Postup

1

Z trochy mléka, kvasnic a lžičky cukru zaděláme kvásek, který necháme v teple vzejít. Kvásek přidáme ke zbytku surovin a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto necháme 2 hodiny kynout v míse vymazané olejem a přikryté folií.

2

Po nakynutí těsto rozdělíme na přibližně 100g kousky. Každý kousek rozválíme a pak prsty vytahujeme do stran.

3

Takto připravené placky smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran asi 2 minuty do barvy. Usmažené placky odkládáme na papírový ubrousek.

4

Nadrcený česnek smícháme s olejem a touto směsí bohatě potřeme usmažené placky.

5

Dozdobíme kečupem, sýrem a rukolou.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty