Musaka z mletého hovězího masa, rajčat a lilku
Vyzkoušejte recept Vojty Poštulky na musaku z mletého hovězího masa, rajčat a lilku zapečenou se sýrem feta. Přijde vhod, když máte chuť na vydatný oběd či večeři.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na jeden pekáč, cca 4–6 porcí:
- 6 lžicolivového oleje
- 2střední lilky, nakrájené na 5mm kolečka
- 800 ghovězího nebo jehněčího mletého masa
- 1cibule, nakrájená nadrobno
- 2větší stroužky česneku, rozdrcené, nasekané
- 2 lžičkysušeného oregána
- 1 lžičkamleté skořice
- hrstkanasekané čerstvé máty
- 2bobkové listy
- 200 mlčerveného vína
- 400 gnakrájených rajčat z konzervy
- 200 gčerstvých krájených rajčat
- 2 lžícerajčatového protlaku
- 1/2 lžícetřtinového cukru
- 550 gmladých brambor, nakrájených na 5mm kolečka
Na bešamelovou omáčku se sýrem feta:
- 40 gmásla
- 40 ghladké mouky
- 450 mlplnotučného mléka
- 40 gnastrouhaného sýra feta
- muškátový oříšek
- 1velké vejce