Hlavní jídlaObědyVečeřeZdravý světBez lepkuSaláty
01. 10. 2021
@mycookingdiarycz

Podzimní salát s růžičkovou kapustou

Dopřejte si pořádnou dávku vitamínů z tohoto podzimního pečeného salátu s růžičkovou kapustou podle My Cooking Diary.

Náročnost receptu

Příprava 45 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 2 větší porce:

Na salát:

  • 120 gčerstvého baby špenátu
  • 1sladkou zralou hrušku
  • velkou hrstborůvek
  • velkou hrstkešu oříšků
  • velkou hrstsušených brusinek
  • hrstčerstvé hladkolisté petrželky
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Na pečenou zeleninu:

  • 15 menšíchbrambor typu Grenaille
  • 500 grůžičkové kapusty
  • 1červenou cibuli
  • 1 lžícimedu
  • 2 lžíceolivového oleje
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na zálivku:

  • 100 gzakysané smetany (nebo bílého jogurtu)
  • 1 lžícidijonské hořčice
  • 1 lžíciWorcesterové omáčky
  • 1 stroužekčesneku
  • nasekanou čerstvou hladkolistou petrželku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

1

Začneme tím, že si troubu rozehřejeme na 180 stupňů a připravíme si zeleninu k pečení. Brambory si omyjeme a rozkrájíme na poloviny nebo čtvrtiny, záleží na velikosti brambory. Kapustičky očistíme od zvadlých nebo žlutých lístků, pokud nějaké jsou, případně odkrájíme větší nebo nehezké košťály (ty menší necháváme, kapustičky pak hezky drží) a rozkrájíme je na poloviny.

2

V míse smícháme brambory, kapustičky, med, olivový olej, sůl, pepř, promícháme, přemístíme do pekáče a dáme do trouby péct na cca 30 minut doměkka a dozlatova.

3

V mezičase si připravíme zálivku. Smícháme všechny ingredience dohromady a ladíme chuť podle sebe. Pokud je příliš hustá, klidně ji malinko naředíme vodou. Není to ale většinou třeba, záleží na typu smetany nebo jogurtu, který použijeme. Taky si nakrájíme hrušku na kostičky a nasekáme petrželku nahrubo.

4

Upečenou zeleninu necháme jenom lehce vychladnout a přimícháme k ní špenát, hrušku, borůvky, brusinky a oříšky. Na závěr vše přelijeme připravenou zálivkou a můžeme podávat.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty