Hlavní jídlaGrilováníSalátyNízkosacharidové Kuřecí a další drůbež
12. 07. 2024
@vojtech_postulka

Salát s kuřecím satay a granátovým jablkem

Kuřecí satay nemusí být vždy jen na špízu. Vojtěch Poštulka si pro vás připravil rychlý recept na klasickou verzi tohoto úžasného masa, voňavého po opečených arašídech s chilli. Kuřecí satay spojil s lehkým salátem, který se perfektně hodí k zahradní grilovačce a určitě ohromí vaše přátele.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina 15 minut
Střední

Co budete potřebovat

Suroviny na 4 porce:

  • 2kuřecí stehenní řízky bez kůže (nebo použijeme i jiný druh masa, např. krůtí prsa pro dietnější verzi)
  • 1 lžičkakoření Tandoori
  • 1/4 lžičkymletého koriandru
  • 1jemně nasekaný stroužek česneku
  • 1 lžičkačistého medu
  • 1 lžícesladké chili omáčky
  • 1 lžícelimetkové šťávy
  • 1 lžícekřupavého arašídového másla
  • 1/4čerstvé chilli papričky
  • sezamový nebo slunečnicový olej na pečení
  • 2srdíčka ze salátu Little Gem nakrájená na měsíčky
  • 1/4okurky, rozpůlené a nakrájené na tenké nudličky
  • 1 červená cibule rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
  • hrstkačerstvého koriandru nasekaného nahrubo
  • semínka z ½ granátového jablka
  • mořská vločková sůl

Postup

1

Do misky nasypeme sladkou chilli omáčku, arašídové máslo, med, čerstvé chilli, nakrájený česnek a koření. Dobře promícháme.

Kuřecí stehna očistíme a naporcujeme, pokud je máme v celku, jinak maso rozkrojíme vodorovně na polovinu, abychom získali celkem 4 filety, poté naložíme do marinády a dobře promícháme, aby se obalila po všech stranách masa.

Dáme do lednice alespoň na 1 hodinu nebo přes noc, aby chutě pronikly do kuřete. Zbytek marinády necháme stranou na dresink.

2

Jakmile bude maso odleželé, můžeme se pustit do jeho přípravy na grilu nebo pánvi. Pánev lehce vymažeme trochou oleje a necháme zahřát, aby se maso pěkně zatáhlo, ale nepřilepovalo se.

Kuře vložíme na pánev a opečeme ho zprudka z obou stran, poté ztlumíme plamen a pod poklicí 5–6 minut necháme podusit, dokud nebude dostatečně upečené. Maso by ale mělo zůstat šťavnaté a měkké.

Poté opečené maso odstavíme a přikryté ho na několik minut necháme odpočinout, než ho nakrájíme.

3

Zatímco kuře odpočívá, natrháme si salát na menší kousky, nakrájíme okurku, cibulku, koriandr a vyloupeme granátové jablko (pokud je oloupeme ponořené do studené vody, nebude z nich šťáva stříkat na všechny strany). Vše postupně naskládáme na talíře.

4

Salát přelijeme lžící odložené omáčky. Kuře naporcujeme a navršíme na salát a lžičkou přelijeme zbývající omáčkou. Jíme, dokud je kuře teplé. Nakonec ještě zasypeme čerstvým koriandrem a zbývajícím granátovým jablkem.

Inspirujte se dalšími recepty s kuřecím masem:

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty