Těstoviny zapečené s boloňským ragú
Připravte si doma nevšední zapečené těstoviny, ve kterých se spojuje výtečná chuť boloňské omáčky s plněnými těstovinovými mušličkami conchiglioni. Tohle jídlo z jednoho hrnce nejlépe chutná, pokud ho vaší rodině naservírujete ještě vařící z trouby.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 6 porcí zapečených těstovin:
- 250 gvelkých těstovinových mušliček nebo conchiglioni gigante
- 200 gmascarpone
- 2 125g balení kuliček mozzarelly, okapané a natrhané nadrobno
- velký svazek bazalky, nahrubo nasekaný + několik celých lístků k podávání
- 3stroužky česneku, rozdrcené
- parmazán nastrouhaný na servírování
Na boloňskou omáčku:
- 1polévkovou lžíci olivového oleje
- 2střední cibule nakrájené nadrobno
- 3stonky řapíkatého celeru nakrájeného na jemné kostičky
- 2střední mrkve nakrájené na jemné kostičky
- 400 gmletého hovězího masa z Řeznictví Globus
- 2stroužky česneku, rozdrcené
- 250 mlčerveného vína
- 1polévkovou lžíci rajčatového protlaku
- 1polévkovou lžíci mleté sladké papriky
- 3bobkové listy
- 2 400g konzervy sekaných rajčat Globus
- špetku cukru
- 1–2 lžičkybalzamikového octa
- špetku oregana