Jak ušetřitJak neplýtvatKuřecí a další drůbež
02. 04. 2020
@petrzidek

Jak vykostit a naporcovat kuře

Jak správně naporcovat celé kuře tak, abyste jednotlivé části využili hned do několika různých jídel? S návodem od Petra Židka to bude hračka.

Náročnost receptu

Příprava 20 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Suroviny

  • 1 kscelé kuře

Postup

1

Nejprve si připravíme ostrý nůž a kuře položíme na prkénko. Jako první odřízneme letky, které nařízneme podél kloubu, vylomíme a odložíme do vývaru se zeleninou a petrželí, na který můžete využít i kuřecí skelet.

2

Poté prořízneme prsní kost a podél skeletu nožem postupně odřežeme žebra.

3

Vyřízneme obě prsa i se zbytky křídel.

4

Nakonec odřízneme klouby křídel tak, abychom je uvolnili, ale neodřízli, chceme totiž, aby kost z křídla zůstala součásti prsa. Právě prsa můžeme později připravit se salátem little gem, bryndzovou majonézou a chlebovou strouhankou.

5

Poté vykostíme stehna. Ta nařízneme podél celé kosti z vnitřní strany a postupně je odkrájíme.

6

Až budeme u spodní části stehenní kosti, tak si stehno chytíme do ruky a odřízneme podél hřbetu. Stehna můžeme později osmažit v rohlíku s okurkovým salátem, koprem, chilli a dýňovými semínky.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty