![](https://a.storyblok.com/f/228091/200x200/beb24d46f7/1604924424autor-zidek.png/m/48x48/filters:focal(undefined):format(png))
Jak vykostit a naporcovat kuře
![](https://a.storyblok.com/f/228091/2400x1600/d937abbc61/globus-recept-jak-vykostit-a-naporcovat-kure-0.jpg/m/199998x0/filters:format(jpeg))
Jak správně naporcovat celé kuře tak, abyste jednotlivé části využili hned do několika různých jídel? S návodem od Petra Židka to bude hračka.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Suroviny
- 1 kscelé kuře
Jak správně naporcovat celé kuře tak, abyste jednotlivé části využili hned do několika různých jídel? S návodem od Petra Židka to bude hračka.
Nejprve si připravíme ostrý nůž a kuře položíme na prkénko. Jako první odřízneme letky, které nařízneme podél kloubu, vylomíme a odložíme do vývaru se zeleninou a petrželí, na který můžete využít i kuřecí skelet.
Poté prořízneme prsní kost a podél skeletu nožem postupně odřežeme žebra.
Vyřízneme obě prsa i se zbytky křídel.
Nakonec odřízneme klouby křídel tak, abychom je uvolnili, ale neodřízli, chceme totiž, aby kost z křídla zůstala součásti prsa. Právě prsa můžeme později připravit se salátem little gem, bryndzovou majonézou a chlebovou strouhankou.
Poté vykostíme stehna. Ta nařízneme podél celé kosti z vnitřní strany a postupně je odkrájíme.
Až budeme u spodní části stehenní kosti, tak si stehno chytíme do ruky a odřízneme podél hřbetu. Stehna můžeme později osmažit v rohlíku s okurkovým salátem, koprem, chilli a dýňovými semínky.