Hlavní jídlaPolévkyZeleninaBez laktózy
12. 09. 2023
@kitchenaffair.cz

Bramboračka

Bramboračka patří mezi stálice české kuchyně, ke kterým se rádi vracíme. Připravte si i vy tuto oblíbenou polévku, která krásně zahřeje i zasytí.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 5–6 porcí:

  • 5větších brambor
  • 3mrkve
  • 1petržel
  • kousekceleru
  • 1cibuli
  • 2 stroužkyčesneku
  • 2 lžícesádla
  • 2 hrstisušených hub
  • majoránku
  • kmín
  • sůl a pepř

Na jíšku:

  • 3 lžíceoleje
  • 3 lžícehladké mouky

Postup

1

Houby dáme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut máčet. V hrnci mezitím rozpálíme sádlo a zprudka orestujeme drobně pokrájenou cibuli a česnek. Do hrnce postupně přidáme pokrájenou mrkev, celer a petržel.

2

Houby nesléváme a přidáme do hrnce i nálevem. Nakonec přidáme ještě brambory a zalijeme teplou vodou, aby bylo vše v hrnci ponořené.

3

Polévku vaříme, dokud nebudou brambory měkké. Podle chuti bramboračku osolíme a okořeníme kmínem a majoránkou. Můžeme přidat i čerstvě namletý pepř. Bramboračku můžeme jíst takto, případně ji zahustit jíškou.

Příprava jíšky je velmi jednoduchá. Do menší pánve dáme 3 lžíce oleje a zahřejeme. Do horkého oleje vsypeme tři lžíce mouky a za stálého míchání zhruba 2 minuty smažíme do zlatavé barvy. Potom vmícháme do vařící se polévky a necháme povařit do zhoustnutí.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty