VečeřeVegetariánskéPolévkyZelenina
05. 07. 2024
@kitchenaffair.cz

Cuketová polévka

Nevíte, co připravit z cuket? Zkuste osvěžující cuketovou polévku podle Evy Bartošové z Kitchen Affair. Hodí se jako lehký oběd či večeře na horké letní dny.

Náročnost receptu

Příprava 40 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Suroviny na 4–5 porcí:

  • 2cukety
  • 2šalotky
  • 4menší brambory
  • 600 mlzeleninového vývaru (nebo kvalitního bujónu)
  • 600 mlvody
  • 1kelímek smetany na vaření
  • olej
  • pepř a sůl
  • cibulovou bagetu Globus

Postup

1

Cibulku pokrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme dvě lžíce oleje a cibuli na něm zprudka orestujeme.

Cuketu také pokrájíme a přidáme do hrnce k cibuli. Několik minut společně restujeme tak, aby cuketa změkla.

2

Potom do hrnce přilijeme zeleninový vývar a vodu.

3

Přidáme oloupané brambory pokrájené na kostičky a vše společně vaříme do změknutí brambor. Potom polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Do rozmixované polévky vmícháme celý kelímek smetany na vaření. Polévku dosolíme a opepříme podle chuti.

4

Cibulovou bagetu nakrájíme na kostičky, dáme na plech, lehce polijeme olejem a dáme do trouby. Pečeme na 180 °C, dokud nebudou krutonky krásně křupavé.

5

Hotovou polévku podáváme ozdobenou opečenými krutony.

Další recepty s cuketou:

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty