Hlavní jídlaPolévkyRyby a mořské plody
07. 05. 2021
@petrzidek

Rybí vývar s fenyklem, mrkví a řapíkatým celerem

Zahřejte se během chladnějších dnů vydatným rybím vývarem s fenyklem, mrkví a řapíkatým celerem od Petra Židka. Maso ze pstruha navíc využijete při dalším vaření.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 3 porce:

  • 2skelety ze pstruha
  • 1/4celeru
  • 3mrkve
  • 2cibule
  • 1kořenovou petržel
  • 50 g řasy nori
  • 1fenykl
  • 7cherry rajčat
  • 1červené chilli
  • 1citron
  • 200 gřapíkatého celeru
  • 6bobkových listů
  • 5stroužků česneku
  • 50 gpažitky
  • 1svazek hladkolisté petržele
  • 8snítků tymiánu
  • 10 gcelého pepře
  • 4 lvody

Postup

1

Dvě mrkve, celer, cibuli, kořenovou petržel a rajčata opečeme do tmavé barvy, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Do hrnce přidáme česnek, veškeré koření a bylinky a dáme vařit. Až nám vývar začne vařit, stáhneme ho na nízký plamen a necháme táhnout.

2

Mezitím si vykostíme pstruha a filátka si schováme do lednice na další recept. Kosti lehce opečeme a po 40 minutách tažení vývaru přidáme společně s nori řasou do vývaru a táhneme dalších 30 minut. Mezitím si opečeme fenykl s mrkví a po opečení je nakrájíme na menší kousky.

3

Hotový vývar scedíme a dochutíme solí a citronem. Obereme zbylé maso z ryby, co zůstalo na kosti a dáme do talíře, kde přidáme nasekané chilli a pažitku, nadrobno nakrájený řapíkatý celer a opečenou zeleninu.

4

Zalijeme hotovým vývarem a podáváme.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty