SnídaněSvačinySvátkyPečení
15. 04. 2021
@bududub

Placky s meruňkami

Upečte si na snídani nebo svačinu placky s meruňkami podle Petry Burianové.

Náročnost receptu

Příprava 50 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 12 placek:

Na pálenou hmotu:

  • 150 gvody
  • 50 gmásla
  • 120 ghladké mouky
  • 3velká vejce

Na krém:

  • 200 gsmetany ke šlehání 40%
  • 190 gzakysané smetany
  • 5 lžiccukru moučka

Na dokončení:

  • 12 půlekzavařovaných meruněk
  • meruňkový džem

Postup

1

Nejprve si připravíme těsto a upečeme placky. Do rendlíku odvážíme vodu a změklé máslo. Opatrně přivedeme k varu. Ihned zasypeme moukou a za stálého míchání asi 2 minuty propařujeme. Horkou hmotu přendáme do robotu a ihned zapracujeme jedno celé vejce (nešleháme, použijeme třecí metlu a menší rychlost). Jakmile se vejce dobře zapracuje a hmota zároveň i trochu vychladne, vpracujeme postupně zbylá dvě vejce. Hmotu si dáme do sáčku a na plechy s pečicím papírem stříkáme s dostatečnými rozestupy asi 12 hromádek.

2

Lžičkou namočenou do vody hmotu rozetřeme dotenka s malými okraji. Pečeme v předehřáté troubě na horní – dolní ohřev na 220 °C asi 10 minut, poté teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme asi 15 minut do růžova.

3

Po vychladnutí potřeme placky meruňkovým džemem asi 2 cm od okraje. Navrstvíme krém a přiklopíme polovinou meruňky. Krém připravíme tak, že vyšleháme smetanu a přimícháme zakysanou smetanu a cukr podle chuti.

4

Můžeme ihned podávat.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty