Rychlá večeře nebo svačina dětem do školy do pár minut? Zkuste si doma připravit rozhudu, tradiční tvarohovou pomazánku z jihu Čech, která patřila do běžného jídelníčku našich prababiček. A není divu – je jednoduchá na přípravu, vyrobená jen z pár surovin a v kombinaci s krajícem čerstvého chleba jí odolá jen málokdo.
Náročnost receptu
Příprava 10 minut
Snadné
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
250 gplnotučného měkkého tvarohu
75 gmásla
50 mlsmetany na vaření či plnotučného mléka
3 lžícenasekané čerstvé pažitky
1malou cibuli
1 lžičkudrceného kmínu
1 lžičku cukru
sůl a pepř dle chuti
čerstvý chléb k servírování
Postup
1
Máslo utřeme do pěny, smícháme s tvarohem a lehce naředíme smetanou nebo mlékem. Vzniklou tvarohovou pomazánku dochutíme cukrem, solí, pepřem a drceným kmínem.
Pažitku i oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a smícháme s pomazánkou. Hotovou pomazánku ihned podáváme na krajíci čerstvého chleba.
Náš tip: Pro výraznější chuť můžeme do pomazánky přimíchat stroužek prolisovaného česneku nebo půl lžičky sladké papriky.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.