I s bezlepkovou dietou si můžete na Vánoce pochutnat na oblíbeném lineckém cukroví. S tímto receptem to bude hračka.
Náročnost receptu
Příprava 1 hodina 30 minut
Střední
Co budete potřebovat
Suroviny na jednu várku:
30 dkgbezlepkové mouky
20 dkgtuku
10 dkgcukru
1žloutek
marmeláda (např. rybízová)
Postup
1
Veškeré suroviny smícháme a zpracujeme do těsta, které následně necháme v chladu odpočinout (ideálně alespoň přes noc).
2
Další den těsto rozválíme na pomoučeném vále a začneme vykrajovat jednotlivé tvary, které postupně klademe na plech s pečicím papírem. Pečeme na 170 °C po dobu zhruba 10 minut.
3
Upečené cukroví slepujeme marmeládou, nejlépe rybízovou. Dle chuti můžeme před servírováním pocukrovat moučkovým cukrem.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.