Jehněčí kýta s orzem
Dopřejte si na Velikonoce něco výjimečného a připravte si pomalu pečenou jehněčí kýtu s orzem, rajčaty, čerstvým sýrem z lokální farmy a sezónním medvědím česnekem podle receptu Vojtěcha Poštulky. Výsledek vás naprosto nadchne.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 6 porcí:
- 1 kgjehněčí kýty
- 2oloupané a nakrájené cibule
- 250 gmrkve
- 200 gčerstvé červené kapie
- 2 stroužkyčesneku
- olivový olej
- 200 mlčerveného vína
- 1 lžícirajčatového protlaku
- 1 lžícimleté papriky
- snítku rozmarýnu
- 2 ksbobkového listu
- 2 kscelé skořice
- plechovku rajčat San Marzano
- 50 gmedu
- 1,5 lvody
- 500 gorzy (či jiné těstovinové rýže)
- 100 gčerstvého medvědího česneku nebo petrželky
- čerstvý měkký sýr nebo sýr feta
- sůl a čerstvě namletý pepř