VegetariánskéVánoceSvátkyCukrovíPečení
12. 11. 2021
@marsalekjosef82

Kávové dortíčky s anýzem

Zpestřete si vánoční cukroví kávovými dortíčky s anýzem podle receptu Josefa Maršálka.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 40 kusů:

Na těsto:

  • 160 gmásla
  • 220 ghladké mouky
  • 20 gkukuřičného škrobu
  • 10 glógru z uvařené kávy
  • 80 gcukru moučka
  • 1 gsoli
  • 2 gmletého anýzu

Na krém:

  • 150 gcukru moučka
  • 110 gměkkého másla
  • 15 gsilného espressa
  • 1 gsoli

Na polevu:

  • 150 gcukru moučka
  • 30 gsilného espressa
  • 10 goleje

Na dokončení:

  • jedlé sušené květy

Postup

1

Těsto připravíme tak, že do mísy navážíme všechny ingredience a rukou z nich rychle vytvoříme těsto. Je důležité, aby máslo bylo přiměřeně studené a během přípravy těsta se zbytečně nerozpouštělo. Hotové těsto můžeme ihned vyválet na pomoučené ploše na sílu asi 3–4 mm a vykrájíme z něj tvary.

2

Na krém dáme do misky cukr, sůl, studené espresso a měkké máslo a vyšleháme do pevna.

3

Krém vložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a vychladlé upečené tvary k sobě po dvou slepujeme. Dáme do lednice asi na 30 min. dobře zatuhnout.

4

Na polevu smícháme všechny ingredience do hladké hmoty a povrch ztuhlých kousků v ní namočíme. Ještě před zatuhnutím dozdobíme sušenými květy.

5

Po zaschnutí vložíme do vzduchotěsné dózy a skladujeme na chladném místě.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty