Kořeněný vaječný likér (nealkoholický i s alkoholem)
Vychutnejte si během svátků domácí vaječný likér. Připravit si ho můžete v klasické variantě s alkoholem nebo ve verzi bez alkoholu, který můžete podávat i dětem.
Náročnost receptu
Příprava 1 hodina
Střední
Co budete potřebovat
Na cca 1,4 l likéru:
6žloutků
1 plechovkakondenzovaného mléka
400 mlplnotučného mléka
400 mlsmetany ke šlehání
1 lžičkaskořice
1 lžičkaperníkového koření
½ lžičkykardamomu
¼ lžičkybadyánu
Na nealkoholickou verzi pro děti:
200 mlsmetany ke šlehání
Na verzi s alkoholem:
300 mlrumu
50 mlamaretta
Postup
1
Žloutky vyšleháme za studena v hrnci do pěny. Potom přilijeme mléko, smetanu a kondenzované mléko. Za stálého míchání zahříváme. Mícháme tak dlouho, dokud směs nebude konzistencí připomínat řídký pudink.
2
Poté přidáme do likéru skořici, kardamom, badyán a perníkové koření a chvíli zahříváme.
3
V tomto stavu sundáme likér z plotýnky a necháme zcela vychladnout.
4
Studený likér promícháme a podle toho, zda děláme alkoholickou, nebo dětskou verzi, přidáme rum s amarettem, nebo se smetanu ke šlehání.
5
Hotový likér naplníme do lahví a skladujeme v lednici.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.