SnídaněSvačinyDezertyVánoceCukrovíPečení
17. 12. 2021
@marsalekjosef82

Povidlové raviolky s hřebíčkem

Připravte si voňavé povidlové raviolky s hřebíčkem podle receptu Josefa Maršálka. Výtečně se budou vyjímat na vašem svátečním tácu s cukrovím, ale potěší i jako sladké pohoštění pro návštěvu.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 25 kusů:

Na těsto:

  • 200 ghladké mouky
  • 200 gstudeného másla
  • 30 mlslivovice
  • 1 gsoli

Na náplň:

  • 200 ghustých povidel
  • 2 gmletého hřebíčku

Na dokončení:

  • 50 gmoučkového cukru

Postup

1

Na těsto smícháme v míse mouku, studené máslo a sůl a vypracujeme drobenku.

2

Poté přidáme studenou slivovici a rychle a krátce zamícháme v těsto. Vytvarujeme kouli a těsto necháme v lednici asi 30 minut odpočinout.

3

Poté ho na vále, který jsme pomoučili, vyválíme na sílu 2–3 mm a vykrojíme kolečka o průměru asi 7 cm. Do středu každého z nich dáme malou lžičku povidel, ve kterých jsme rozmíchali mletý hřebíček.

4

Kolečka přehneme tak, abychom náplň uvnitř pevně uzavřeli. Jednotlivé kousky odkládáme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 15–20 min. do světle růžova.

5

Ihned po vytažení dobře pocukrujeme. Uložíme na chladném suchém místě ve vzduchotěsné dóze.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty