Velikonoční rýžový páj
Rýže nemusí být jen příloha! Vyzkoušejte tento rýžový koláč podle Josefa Maršálka a okouzlete jím na Velikonoce vaše nejbližší.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na formu o průměru 30 cm (cca 10–12 ks):
Na drobenkový základ:
- 160 ghladké mouky
- 80 gmásla
- 70 gcukru krupice
- 10 gvody
- 1 gsoli
Na rýžovou náplň:
- 150 grýže
- 300 gvody
- 250 gsmetany ke šlehání
- 250 gplnotučného mléka
- 4vejce (M)
- 1citron, kůra i šťáva
- 90 gcukru krupice
- 10 gvanilkového cukru
- 3 gsoli
- mletou skořici a muškátový oříšek
Na dokončení:
- olej na vymazání formy