Zdravý světVegetariánskéBez lepku
26. 09. 2023
Globus tým

Bezlepkové lívance s ricottou

Tyto bezlepkové lívance mají odlehčené těsto i způsob přípravy, smaží se totiž na kokosovém oleji, který se nepřepaluje ani při vyšších teplotách. Využít ho můžete také na palačinky, ale i do ovesných kaší nebo do salátů.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 2 porce (cca 10 lívanců):

  • 250 g ricotty
  • 50 mlplnotučného mléka
  • 3vejce
  • 80 gmandlové mouky
  • 50 gbezlepkové mouky
  • 1 lžičkaprášku do pečiva
  • 2 lžícemoučkového cukru
  • špetkasoli
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • kokosový olej
  • ovoce na ozdobu (čerstvé ovoce nebo např. višně naložené v rumu)

Postup

1

V misce smícháme ricottu, mléko, žloutky a vanilkový extrakt.

2

V robotu si ušleháme bílky se solí. Když nám začnou bílky při šlehání světlat, přidáme k nim moučkový cukr a ušleháme tuhý sníh.

3

Do další misky prosejeme mandlovou mouku, bezlepkovou mouku a prášek do pečiva.

4

Do ricotty vmícháme sypkou směs a zlehka i sníh z bílků.

5

Lívance smažíme na pánvičce na kokosovém oleji.

6

Hotové lívance můžeme ozdobit čerstvým ovocem (malinami, jahodami, borůvkami) nebo višněmi naloženými v rumu.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty