VečeřeZdravý světBiopotravinyVegetariánskéBez lepkuBez laktózy
18. 02. 2022
@running2

BIO Valašské pečáky

Připravte si valašské pečáky v BIO kvalitě. V receptu podle Running2 se dozvíte, jak na to.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina 10 minut
Obtížné

Co budete potřebovat

Na 2 porce:

  • 4–6BIO brambor
  • 1paličku BIO česneku
  • sůl
  • 2BIO ghí
  • mléko, zakysanou smetanu nebo tvaroh (možné i v bezlaktózových variantách)

Postup

1

Velké brambory omyjte, dobře osušte a rozkrojte po delší straně na půlky.

2

Troubu rozehřejte na 180 °C a brambory rozříznutou částí směrem nahoru dejte péct do trouby na mřížku ( ne na plech). Pečte přibližně 1 hodinu. Že jsou hotové, poznáte podle toho, že začnou mít nazlátlou až hnědou barvu a rovná část se začne „nafukovat“, jako by na sobě měla velký puchýř. Puchýře" na bramborách určují, zda jsou hotové, ne jejich barva.

3

Brambory vytáhněte a opatrně s rukavicí každou bramboru zmáčkněte tak, aby „puchýř“ praskl a pára šla ven. Jedná se o důležitý krok, brambory tak zůstanou křupavé, a nebudou gumové.

4

Takto připravené brambory vložte do velké mísy, kam jste dali ghí a se solí utřený česnek. Vše zamíchejte a je hotovo. Doporučujeme podávat s mlékem, zakysanou smetanu nebo osoleným tvarohem.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty