SvačinyZdravý světDětiVegetariánskéBez lepkuBez laktózyVeganské
17. 09. 2021
@marsalekjosef82

Fazolová kostka s čokoládou a vlašáky

Připravte si zdravější verzi čokoládového moučníku z fazolí a kvalitní hořké čokolády podle receptu Josefa Maršálka.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na pekáček o velikosti 20 × 30 cm:

Na těsto:

  • 250 gdoměkka uvařených červených nebo černých fazolí
  • 100 gkvalitní hořké čokolády
  • 60 gkokosového oleje
  • 70 gjavorového sirupu
  • 25 gkokosového cukru
  • 30 gkakaa
  • 100 gvlašských ořechů
  • 10 gvanilkové esence
  • 2 gsoli
  • 1 gjedlé sody
  • 1 gskořice

Na dokončení:

  • 50 gvlašských ořechů

Postup

1

Fazole rozmixujeme nahrubo, přidáme javorový sirup a vymixujeme do hladké nadýchané pasty. Poté přidáme kakao, kokosový cukr, vanilkovou esenci, sůl, skořici a jedlou sodu a zamícháme. Nakonec přidáme rozpuštěnou čokoládu s kokosovým olejem a vlašské ořechy.

Nešetřete na kvalitě čokolády, čím více procent kakaových součástí bude mít, tím pevnější bude upečený dezert. Pro ještě větší a také hutnější chuťový zážitek můžeme do hmoty přidat 20 g cizrnové či fazolové mouky.

2

Hmotu ihned rozetřeme do pekáčku o velikosti 20 × 30 cm, který jsme předem vyložili papírem na pečení. Povrch hustě posypeme vlašskými ořechy. Při 170 °C pečeme 25–30 min.

Před vlastním krájením necháme korpus řádně vychladnout, nejlépe krájíme po důkladném vychladnutí v lednici. Před podáváním můžeme poprášit kakaem.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty