SnídaněSvačinyZdravý světVegetariánskéBez lepkuBez laktózyVeganskéDezerty
17. 01. 2023
@kitchenaffair.cz

Matcha mousse s bezlepkovou oříškovou granolou

Ochutnejte lahodnou matcha mousse doplněnou o bezlepkovou oříškovou granolu podle receptu od Kitchen Affair.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

Na mousse:

  • 50 mlkokosového nebo mandlového mléka
  • 8 gprášku matcha
  • 400 mlkokosového mléka z plechovky
  • 1sáček agaru
  • 50 gjavorového sirupu
  • ovoce na ozdobu

Na granolu:

  • 50 glískových ořechů
  • 80 gbezlepkových ovesných vloček
  • 10 grozehřátého kokosového oleje
  • 40 gčekankového sirupu

Postup

1

Nejprve upečeme granolu. Ořechy nasekáme na drobnější kousky.

2

Smícháme s ovesnými vločkami a potom zalijeme olejem a čekankovým sirupem. Rukama vypracujeme na lepivou směs, kterou rovnoměrně rozložíme na plech.

Pečeme 25 minut na 170 °C. Potom plech vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

3

Do menší mističky si dáme 50 ml kokosového nebo mandlového mléka a přisypeme matchu, kterou v mléce důkladně rozmícháme.

4

Do rendlíku nalijeme kokosové mléko z plechovky, přidáme čekankový sirup a agar. Směs dobře rozmícháme a začneme zahřívat.

5

Potom přilijeme směs s matchou a společně povaříme. Vaříme zhruba 2–3 minuty a necháme trochu zchladnout.

6

Směs rozdělíme do 4 mističek a necháme vychladit v lednici. Na ztuhlou mousse nasypeme připravenou granolu a dozdobíme ovocem. (Granolu můžeme dát i dospod mističek, ale je potřeba počítat s tím, že po zalití mousse nebude v mističkách vidět.)

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty