21. 01. 2022@marsalekjosef82
Pohankový perník s polevou
Baví vás v kuchyni experimentovat? Připravte si netradiční perník z celozrnné pohankové mouky s klasickou cukrovou polevou podle Josefa Maršálka.
Náročnost receptu
Příprava 1 hodina
Střední
Co budete potřebovat
Na 15 kusů (pekáček 20 x 30 cm):
Na těsto:
- 250 gcelozrnné pohankové mouky
- 120 gkokosového cukru
- 30 gmedu či javorového sirupu
- 250 gkokosového či sójového „jogurtu“
- 300 gkokosového či jiného rostlinného „mléka“
- 200 goleje
- 6 gjedlé sody
- 10 gperníkového koření
- 2 gsoli
- kůru z 1 citronu
Na polevu:
- 80 gmoučkového cukru
- 20 gcitronové šťávy
Na dokončení:
- 120 gpovidel či džemu z černého rybízu