Valašské frgále s tvarohem a lesním ovocem

31.07.2020 | 60 min

Ingredience

Těsto:

250 g hladké mouky
50 g sádla
130 ml mléka
1 vejce
1/2 sáčku sušeného droždí
35 g cukru krupice
2 g soli

Náplň tvarohová:

250 g tvarohu v kostce
250 g tvarohu z vaničky
80 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 vejce

Drobenka:

110 g hladké mouky
55 g másla
55 g cukru krupice
*špetka soli

Na dokončení:

1 vejce na potření
500 g lesního ovoce
100 g másla na pomazání
rum podle chuti

Postup

  1. Začneme samotným těstem. Do mísy navážíme všechny ingredience, zalijeme je vlažným mlékem a vypracujeme hladké a lesklé těsto. Necháme v teple hodinu a půl odpočívat, čímž získáme spoustu času na přípravu náplně a drobenky.
    Valašské frgále s tvarohem a lesním ovocem Valašské frgále s tvarohem a lesním ovocem
  2. Drobenku připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a vypracujeme krásně sypkou drobenku. Dá se připravit i do zásoby a zamrazit.Na tvarohovou náplň smícháme všechny ingredience dohladka.
    Valašské frgále s tvarohem a lesním ovocem Valašské frgále s tvarohem a lesním ovocem
  3. Když je těsto odpočaté, rozdělíme ho na 2 bochánky, ukoulíme a na pomoučeném vále rozválíme do kruhu o průměru 30 cm. Přeneseme na pečicí papír a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
    Valašské frgále s tvarohem a lesním ovocem Valašské frgále s tvarohem a lesním ovocem
  4. Na každý pak rozetřeme polovinu tvarohové náplně, posypeme lesním ovocem a nakonec drobenkou.
    Valašské frgále s tvarohem a lesním ovocem Valašské frgále s tvarohem a lesním ovocem
  5. Necháme v teple ještě asi 10 minut kynout. Frgále pečeme v rozpálené troubě při 200 stupních asi 8-9 minut. Ihned po vytažení z trouby je pokapeme rozehřátým máslem, do kterého podle chuti přidáme rum.
    Valašské frgále s tvarohem a lesním ovocem Valašské frgále s tvarohem a lesním ovocem

Kategorie:

pečení

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky